Ziua Mondiala a Educatiei, marcata la Timisoara

profesori-2111La Timișoara este marcată miercuri, 5 octombrie, Ziua Mondiala a Educației. Cadrele didactice din Timiș nu au liber în această zi, dar în programul de școală pot fi incluse activități care să marcheze Ziua Mondială a Educației fără să suspende cursurile.

În Timiș sunt aproximativ 6.000 de cadre didactice.

Anul acesta,  Ziua Internațională a Profesorului se va sărbători într-un cadru festiv, prin dezbateri dedicate atât viitorilor profesori, cei care sunt astăzi elevi sau studenți, cât și celor care sunt deja profesori.

De la ora 9:30 la 11:00 are loc o dezbatere cu studenții DȘE (sala A33, UVT)> ”Studenții de azi, profesorii de mâine – demersuri pentru a deveni profesori performanți”.

11:50 – 13:00 – ”A fi profesor în România / Timișoara educată” – dezbatere cu cadrele didactice din mediul universitar și preuniversitar (sala A33, UVT).

14:00 – 15:30, Liceul Pedagogic ”Carmen Sylva” din Timișoara, ”Educația în epoca globalizării”(Sala festivă).

Evenimentul este organizat de Departamentul de Științe ale Educației, din cadrul Facultății de Sociologie și Psihologie a Universității de Vest din Timișoara, împreună cu Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic din UVT, Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Asociația învățătorilor bănățeni și Liceul Pedagogic ,,Carmen Sylva” din Timișoara.

Din anul 1994, UNESCO a stabilit ca Ziua Internațională a Profesorului să fie celebrată în fiecare an în 5 octombrie. Cunoscută și ca Ziua Mondială a Educației, această zi a devenit, de la an la an, un prilej de a transmite un mesaj clar către întreaga societate privind rolul unei educații de calitate și a profesorilor competenți și motivați.

sursa: tion.ro

Bookmark and Share

Comments are closed.

404