Ziua Eroilor – sărbătoarea națională a României, marcată la Lugoj printr-o serie de manifestări

Ziua-EroilorPrimăria Municipiului Lugoj şi Batalionul 183 Artilerie ”Gen. Ion Dragalina” în colaborare cu Asociaţia Naţională Cultul Eroilor – Lugoj, organizează joi, 9 iunie, o serie de manifestări, cu ocazia Zilei Eroilor.

Evenimentul este dedicat omagierii militarilor care și-au dat viața pe fronturile celui  de-al Doilea Război Mondial.

Începând de la ora 12, la Monumentul Eroilor din cel de-al Doilea Război Mondial – „Alfa şi Omega” din Piaţa J. C. Drăgan se vor desfăşura acțiuni comemorative, un ceremonial religios și militar, depuneri de coroane, pentru ca în încheiere să aibă loc defilarea  militarilor de la Batalionul 183 Artilerie Gen. ”Ion Dragalina”.

Manifestările vor continua la Monumentul Eroilor din Cimitirul Ortodox unde se va desfăşura de asemenea ceremonialul religios şi militar şi vor avea loc depuneri de coroane.

La evenimentul comemorativ sunt invitate oficialităţi locale, alături de reprezentanţi ai partidelor politice, consilieri locali, reprezentanţi ai instituţiilor din oraş și cadre militare.

Organizatorii invită pe această cale lugojenii să ia parte, în număr cât mai mare, la aceste manifestări dedicate eroilor.

sursa: redesteptarea.ro

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404