Zeci de primării din Timiș intră mâine în GREVĂ

img_9701_1467618929Funcționarii publici din 51 de primării din cele 99 din județul Timiș intră în grevă! Oamenii sunt nemulțumiți că autoritățile centrale încă nu le-au luat în seamă revendicările, iar mâine, la prima oră a dimineții, își vor întrerupe activitatea cu publicul. În primă fază, funcționarii vor sta în grevă doar o oră la începutul programului, dar în cazul în care revendicările nu le vor fi onorate, amenință că vor recurge la măsuri radicale.

Funcționarii sunt nemulțumiți că nu toți angajații din administrația publică locală primesc norma de hrană, acolo unde resursele bugetare o permit. În plus, aceștia mai solicită acordarea voucherelor de vacanță pentru salariați, creșteri salariale cu 25%, dar și eliminarea în totalitate a Articolului 3 din OUG nr 20/2016. Astfel, 1037 de funcționari din cele 51 de Primări din județ nu vor lucra cu publicul, marți, 05.07.2016, în prima oră de program.

Noi nu ne dorim aceste acțiuni de protest, ne cerem scuze cetățenilor, dar am fost nevoiți să recurgem la această situația din cauza guvernanților. Peste 65% din toți angajații din administrația locală au salariile la nivelul celui minim pe economie, cu ani de vechime în spate, cu experiența pe care o au. Nu se mai face diferența între cei angajați cu studii superioare și cei fără studii”, a transmis Tiberiu Negrei, președintele Sindicatului Salariaților din Primăria Timișoara.

Sindicaliștii amenință că dacă revendicările nu le vor fi luate în seamă, cum se întâmplă de la începutul anului încoace, vor recurge la o grevă pe toată durata programului de lucru în data de 12.07.2016, iar dacă nici atunci nu se rezolvă nimic la grevă pe termen nelimitat începând din data de 19.07.2016.

De menționat este faptul că angajații Primăriei Timișoara nu aderă la această mișcare de protest.

Primăriile care intră mâine în grevă sunt cele din: Lugoj, Ciacova, jimbolia, Recaș, Sânnicolau Mare, Balinț, Bara, belinț, Biled, Bucovăț, Cărpiniș, Cenad, Cenei, Coșteiu, Criciova, Curtea, Dumbrăvița, Fîrdea, Ghilad, Giarmata, Giera, Jamu Mare, Jebel, Lenauheim, Livezile, Lovrin, Mănăștiur, Moșnița Nouă, Nițchidorf, Ohaba Lungă, Otelec, Parța, Pădureni, Peciu Nou, Pietroasa, Racovița, Remetea Mare, Sacoșu Turcesc, Satchinez, Sînmihaiu Român, Șag, Știuca, Teremia Mare, Tomești, Tomnatic, Topolovățu Mare, Uivar, Valcani, Variaș, Victor Vlad Delamarina.

sursa: sursadevest.ro

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404