Vremea se încălzește: Temperaturile ar putea ajunge până la 14 grade Celsius

vremea-se-incalzeste-temperaturile-ar-putea-ajunge-pana-la-14-grade-celsius-173369Vremea se schimbă marți după mai bine de o săptămână de ger cumplit. Temperaturile cresc şi ar putea ajunge în perioada următoare până la 14 grade Celsius.

Aşadar, în unele zone diferenţele de temperatură ar putea depăşi chiar şi 30 de grade Celsius.
Meteorologii spun însă că în zilele următoare ploile ne vor da bătăi de cap.
După frigul cumplit din ultimele zile, vremea începe să se încălzească în toată ţara şi avem din nou parte de temperaturi pozitive. Joi, maximele ar putea ajunge chiar şi la 14 grade în unele zone. Specialiştii atrag atenţia că am putea fi afectaţi de aceste diferenţe mari de temperaturi.
În Banat, vremea se va încalzi treptat, astfel ca media ca creşte de la 2 grade Celsius, în data de 25 ianuarie, la 10 grade pe 28 ianuarie. Şi în Crişana regimul termic va deveni unul mai cald, iar media temperaturilor maxime va creste de la 1 grad Celsius pâna la 9 grade spre sfârşitul lunii. Spre sfârşitul lunii nu sunt excluse în aceste regiuni ploile.
Şi în Transilvania şi Maramureş vremea va reveni treptat la normal, astfel încât media temperaturilor maxime va creste de la -2 grade, pe 25 ianuarie, la aproape 7 grade, pe 28 ianuarie.
Doar că veştile bune nu ţin foarete mult. De la sfârşitul lunii temperaturile scad puţin însă pentru scurt timp.

“La mijlocul săptămânii, precipitații pe arii restrânse, pentru ca din nou vineri, pentru scurt timp, să poată cădea precipații în întreaga țara.
La sfârșitul lunii se va resimți o scădere a temperaturilor, însă avem în continuare normal peste ce ar trebui să avem în mod normal pentru această perioadă. Săptămâna viitoare, în primele zile se încălzește din nou, iar din a doua jumătate a săptămânii viitoare, am putea avea valori termice puțin mai scăzute”, a explicat Meda Andrei.

sursa: b1.ro

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404