Vestul țării, în continuare sub asediul apelor

inundatii2Autoritățile din Timiș mențin starea de alerta în ceea ce privește inundațiile! Avertizarea de cod roșu pe râul Bârzava rămâne valabilă până în data de 2 iulie, iar pompierii continuă să lucreze la întărirea sau înălțarea unor diguri, cu saci de nisip. La Denta, deja primii oameni au fost evacuați din casele lor.

În localitatea timișeană Denta viitura a lovit ziua trecută gospodăriile oamenilor, iar pericolul se menține. 300 de locuințe sunt în pericol, iar primii oameni au fost deja evacuați. Două persoane în vârstă au primit adăpost la școala din localitate, iar alte câteva au fugit din calea apelor pe la rude. Vă reamintim că Bârzava a inundat miercuri și în zona Gătaia, în localitățile Sculia și Șoșdea.

Conform, prefectului județului Timiș, Mircea Băcală, pericolul  a scăzut în zona Gătaia, dar la Denta autoritățile se așteaptă la ce e mai rău.

Apa nu s-a retras, dar, momentan, nici nu a crescut, ceea ce le dă șansa pompierilor să țină situația în frâu, deocamdată. Cu toate acestea, oamenii se așteaptă la ce e mai rău, mai ales că avertizarea de cod roșu rămâne în vigoare până în data de 2 iulie.

sursa: sursedevest.ro

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404