Veste bună pentru pescari; miercuri, 8 iunie, se ridică prohibiţia

Pescar-1024x683Potrivit Ordinului de prohibiție a pescuitului pentru anul 2016, începând cu data de 8 iunie a.c, se ridică restricțiile, atât pentru pescuitul comercial, cât și pentru cel sportiv.

Prohibiția pe teritoriul României este stabilită prin „Ordinul privind stabilirea perioadelor si zonelor de prohibitie a pescuitului, precum si a zonelor de protectie a resurselor acvatice vii in anul 2016″, publicat în Monitorul Oficial, din 10 februarie 2016

Liber la crap și caras în toată țara

La știucă și alți răpitori, pescuitul, inlusiv cel sportiv, s-a deschis la jumătatea lunii martie. Pentru celelalte specii (crap, caras, plătică ș.a) prohibiția a început la 10 aprilie 2016 și se va termina la 8 iunie a.c. În apele care constituie frontieră de stat, inclusiv Golful Musura, prohibiția a durat doar 45 de zile, începând din 10 aprilie și s-a încheiat la 24 mai. Pe râul Prut şi în zonele inundate permanent sau temporar ale acestuia, precum şi în lacul de acumulare Stânca-Costeşti, prohibiția a durat 60 de zile și se încheie la 8 iunie. Pentru aceeași perioadă a fost interzis pescuitul în faţa gurii Dunării – Meleaua Sfântu Gheorghe până la Ciotic. În Complexul Razim – Sinoe şi lacurile litorale prohibiția  a fost instituită pentru perioada 1 aprilie – 8 iunie a.c.

sursa: libertatea.ro

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404