Vaporetele lansate pe Bega, luate cu asalt de turiști

vaporetoPrimele curse cu vaporeto pe Canalul Bega au început duminică, de la debarcaderul Flora de pe faleza timișoreană.

‘Este un moment istoric pentru Timișoara, pentru că de 49 de ani pe Bega nu a mai existat transport public cu nave, ci au existat doar câteva ambarcațiuni de agrement. Acum avem cele patru vaporete care vor circula pentru agrement, în primă fază. Putem spune că de acum avem și o flotă de șapte ambarcațiuni, următoarele trei urmând să sosească de la Galați până la data de 30 iunie’, a declarat duminică, pentru AGERPRES, primarul Nicolae Robu.

Costul unui vaporeto a fost de circa 270.000 de euro.

Ambarcațiunile ‘Traian’, ‘Decebal’ și ‘Burebista’ sunt ancorate pe faleza Flora, zeci de timișoreni așteptând pe băncile amenajate de-a lungul falezei să se îmbarce pentru o primă plimbare cu vaporașul, cei mai nerăbdători fiind copiii.

‘Până acum ne-am mai plimbat cu Corabia Piraților, înainte de 1990 mai circulau trei ambarcațiuni mici, dar au fost scoase, iar ‘Pelicanul’, ultima dintre ele, a fost incendiată de boschetari în urmă cu câțiva ani. Vaporetele de acum sunt foarte frumoase’, spun timișorenii care așteaptă îmbarcarea de la ora 15,30.

Fiecare ambarcațiune are o capacitate de 50 de locuri, aer condiționat, sunt spațioase și luxoase, iar tariful unei călătorii este simbolic, de 1 leu, indiferent de distanța parcursă.

Traseul naval de 10 km străbate Timișoara pe axa nord-sud, de la Uzina de Apă până la Podul Modoș, și se estimează că va fi punctul forte de atracție pentru turiști, dar și pentru timișorenii care vor avea la dispoziție cel mai ecologic și mai ieftin mijloc de transport în comun.

Perspectiva dezvoltării unui port în adevăratul sens al cuvântului, pentru o flotă ușoară, este plauzibilă, iar primarul estimează că se vor crea aproape două sute de locuri de muncă, în timp ce pentru turiști va fi, cu certitudine, o atracție deosebită în peisajul urban.

sursa: agerpres.ro

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404