”Vacanța” tropicală a lui Tânjală s-a terminat

tanjalaAutoritățile din Insulele Cayman îl vor extrăda în România pe Mihai Tânjală, fostul administrator al combinatului ICMUG din Giurgiu.

Ex-deputatul Mihai Tânjală, fost ofițer de contrainformații din „Doi și-un sfert”, va fi extrădat pentru a ispăși o condamnare la cinci ani de închisoare pentru fraudă.

El a făcut apel la o decizie de extrădare luată de judecătorii din Insulele Cayman, dar solicitarea sa a fost respinsă definitiv, anunță publicația ”Cayman Compass”, citată de Digi 24. Tânjală susținea că a fost condamnat din ”motive politice”.

Fost deputat PDSR, Mihai Tânjală a fost condamnat definitiv, în decembrie 2011, de Curtea de Apel București la cinci ani închisoare în dosarul  întreprinderi de construcții și utilaje grele ICMUG SA Giurgiu —în care era acuzat de DNA de o fraudă de aproximativ 1 milion de euro.

După condamnare, el a mai fost în Bahamas și SUA.

În anii 1995-1996. Mihai Tânjală a fost deputat PDSR și membru al Comisiei de Apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

Mihai Tânjală este cunoscut lugojenilor prin implicarea sa în reprezentarea nepoatelor lui Jakob Muschong în dobândirea moștenirii acestuia, intrând în conflict cu Primăria municipiului Lugoj.

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404