Transportatorii blochează toate drumurile de centură din ţară, din cauza creşterii preţurilor RCA

protest_transportatori_91729200Transportatorii protestează din nou, luni, pe şoselele de centura din ţară, autovehiculele de marfa circulând cu viteză redusă în semn de nemulţumire faţă de creşterea tarifelor RCA. Ei ameninţă căpe 15 septembrie vor bloca Bucureştiul.

“Nu se mai întâmplă ce s-a întâmplat acum o săptămână, când a fost un balamuc. Se merge cu viteză redusă pe toate liniile de centură din țară și pe drumurile de tranzit. Este un protest mai liniștit, pentru că joi ne pregătim de protestul de pe 15 septembrie din București”, a declarat, luni, pentru AGERPRES, președintele COTAR, Vasile Ștefănescu.

La rândul său, președintele de onoare al Federației Operatorilor România de Transport (FORT), Augustin Hagiu, a afirmat, pentru AGERPRES, că luni transportatorii vor protesta pe Sebeș-Sibiu și centura Sucevei. La acest protest vor participa câteva sute de transportatori.

Patronatele din transporturile rutiere – UNTRR, APTE 2002, FORT, ARTRI, APULUM – au cerut Guvernului să intervină prin Ordonanţă de Urgenţă şi să îngheţe tarifele RCA în următoarea şedinţă de Guvern la valorile medii din raportul Milliman.

“Actuala Ordonanţă de Urgenţă, publicată pe site-ul Ministerului de Finanţe, este doar generalã şi nu limiteazã tarifele RCA, transportatorii rutieri fiind nemulţumiţi de forma acesteia, urmând ca în data de 15 septembrie 2016 să se organizeze un protest naţional împotriva creşterii tarifelor RCA”, potrivit unui comunicat de presă al Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR).

Transportatorii au anunţat că nu vor renunţa la protestul de amploare anunţat în toată ţara pe data de 15 septembrie.

sursa: romaniatv.ro

Bookmark and Share

Comments are closed.

404