Tramvaie ca noi la Timisoara: inca doua Armonii sosesc luna aceasta

armoniaAlte două noi tramvaie modernizate ar trebui să ajungă în capitala Banatului în această lună. Cele două Armonii vin de la fabricile care le reabilitează, Arad și Pașcani, și urmează să circule pe liniile din centrul orașului.

Douasprezece garnituri au fost trimise de către RATT la modernizare încă de la sfârșitul anului 2015, contractul pentru acest lot fiind valabil până în luna septembrie, tramvaiele urmând să ajungă la Timișoara până în toamnă.

Două garnituri sunt însă gata, așa că vor fi aduse chiar în această lună în capitala Banatului, ne-au dezvăluit reprezentanții RATT. Acestea ar fi putut ajunge mai devreme la Timișoara, însă firma care trebuia să livreze parbrizele a dat faliment.

„Două tramvaie vin luna aceasta, așa mi s-a spus. Singura problemă era cu parbrizele, pentru că firma care le-a furnizat pentru primele două Armonii a dat faliment. A fost nevoie de ceva timp pentru a se găsi un alt furnizor, acum este o firmă din Germania”, a declarat, pentru tion.ro, primarul Nicolae Robu.

Edilul-șef susține că cele două Armonii noi vor ajunge până la finalul lunii august în Timișoara. Acestea vor intra mai întâi în probe, iar apoi vor circula pe liniile din centrul orașului, ne-au spus reprezentanții RATT.

Contractul încheiat de primărie cu cele două firme prevede modernizarea a 30 de tramvaie ale RATT, în decurs de 4 ani. Deocamdată, timișorenii se pot plimba doar cu două Armonii, așa cum au fost numite tramvaiele reabilitate ale Timișoarei, care au stat un an în lucrări și au costat 500.000 de euro bucata.

Noile mijloace de transport pe șine au totul recondiționat, mai puțin șasiul, au încălzire în scaune, climatizare, supraveghere video cu nouă camere, dar și internet wireless.

sursa: tion.ro

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404