Tramvai nou-nout pe strazile Timisoarei: RATT a mai testat un Autentic

autentic-interiorÎn vreme ce timișorenii așteaptă noile tramvaie Armonia promise de municipalitate, RATT testează tramvaie noi. Dar nu pentru Timișoara, ci pentru fabrica din Arad care reabilitează și tramvaiele second-hand din capitala Banatului. Încă un Autentic s-a aflat în probe zilele trecute pe străzile Timișoarei.

În primăvara acestui an, timișorenii au putut vedea pe străzi un tramvai nou-nouț și au sperat până în ultimul moment că Primăria Timișoara cumpără mijloace de transport noi. N-a fost să fie așa. Până la urmă, s-a dovedit că tramvaiul, numit Autentic, aparține firmei Astra Vagoane din Arad. A fost doar în teste la Timișoara.

Iată că arădenii și-au tastat în ultimele zile încă un Autentic. Mijlocul de transport pe șine a fost plimbat pe cât mai multe linii ale RATT, pe timp de noapte.

„Este vorba despre un nou tramvai Autentic, al fabricii din Arad. S-a aflat două nopți în probe la noi. Se fac probe în Timișoara pentru că ecartamentul este diferit față de cel din Arad, cel de acolo fiind mai îngust”, ne-a declarat Cosmin Bradu, purtător de cuvânt RATT.

Vă reamintim, în luna martie, când Regia Autonomă de Transport Timișoara testa primul tramvai Autentic, primarul Nicolae Robu ne declara că garnitura este o concepție sută la sută a fabricii Astra Vagoane, „urmare a curajului prins cu Armonia”.

În prezent, prin Timișoara circulă două tramvaie modernizate numite Armonia, alte două urmând să ajungă luna aceasta în depoul RATT. Încă zece garnituri se află în reabilitare la firmele cu care municipalitatea a încheiat contract, la Arad și la Pașcani.

sursa: tion.ro

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404