Un tramvai din Timisoara a mers FARA VATMAN doua statii

tramvaiMai multi calatori au trecut printr-o spaima cumplita dupa ce s-au trezit ca tramvaiul de pe linia 4 in care se aflau circula fara vatman. Garnitura a mers nu mai putin de doua statii fara niciun control.

Vatmanul a cazut din tramvai la statia de la intersectia Caii Buziasului cu Eroilor, iar garnitura a mers asa pana in dreptul magazinului Ciclop din Zona Fabricii de Bere.

Pe traseul parcurs fara vatman sunt 2 intersectii semaforizate, iar printr-una dintre ele trec tiruri. Asa ca doar norocul a facut sa nu se intample vreo nenorocire.

Vatmanului i s-a facut rau, s-a ridicat pentru o clipa de la mansa si s-a prabusit din picioare, pe scari, si mai apoi pe carosabil, deoarece, sustin martori, usa din dreptul lui era deschisa.

Martorii spun ca tramvaiul s-a oprit in zona Ciclop intrucat acolo exista o panta, iar aceasta a incetinit garnitura.  Altfel, aceasta si-ar fi continuat drumul, intrucat maneta era pozitionata pe setarea de mers.

Timisorenii aflati in tramvai s-au speriat ingrozitor. Mai multi oameni povestesc ca i-au vazut pe traseu in timp ce bateau cu pumnii in geamurile vagoanelor, disperati. Au rasuflat usurati cand garnitura s-a oprit si s-au bulucit sa coboare.

Vatmanul a scapat ca prin minune cu viata in urma cazaturii, intrucat nu a fost lovit de nicio masina si nici nu a ajuns sub rotile garniturii. El este ranit si a fost transportat de urgenta la spital. Omul s-a lovit puternic la cap.

Odata oprit in zona Ciclop, tramvaiul 4 avea inca pozitionata comanda de miscare. Noroc cu o femeie vatman care a intuit acest lucru si a urcat imediat sa seteze comanda de frana. Aceasta a explicat ca panta care a icnetinit garnitura a fost mana cereasca, intrucat tramvaiul se putea pune in miscare din nou in orice moment.

Niciunuia dintre ceilalti angajati RATT sositi la fata locului inanintea vatmanitei nu i-a trecut prin cap sa puna frana.

Tramvaiul  circula pe strada Stan Vidrighin, dinspre Liviu Rebreanu spre Pestalozzi, iar la intersectia cu b-dul Eroilor, usa tramvaiul fiind deschisa, vatmanul, din cauza unor probleme de sanatate, s-a dezechilibrat si a cazut pe carosabil. Barbatul de 55 de ani a fost transportat la spital si niciun calator nu a fost ranit. Politistii efectueaza cercetari pentru a stabili cauzele si imprejurarile producerii incidentului„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Ancuta Morariu, purtator de cuvant IPJ Timis.

UPDATE: Ce minciuna au inventat reprezentantii RATT legat de tramvaiul scapat de sub control?

Calatorii nu au fost nicio secunda in pericol, spun reprezentantii RATT. Acestia sustin confirma ca vatmanul a lesinat, insa ar fi existat un erou salvator. Ei spun ca un controlor de bilete aflat intamplator in vagon ar fi intervenit de urgenta si ar fi preluat comenzile in locul vatmanului. Acestia adauga ca garnitura nu s-a oprit de la sine, ci doar actionata de vajnicul controlor care, probabil ca luase lectii de condus tramvaie inainte.
Ceea ce nu au luat in calcul reprezentantii RATT cand au sustinut cele de mai sus, pentru opiniatimisoarei.ro, este ca in cabina vatmanului nu se poate patrunde din vagon. Aceasta pentru ca este complet separata printr-un perete de sticla securizata si are intrare complet separata de cea a calatorilor.

sursa: opiniatimisoarei.ro

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404