Timisul, după Bucureşti şi Cluj în topul dorinţei tinerilor de a face afaceri

tineriTinerii timişeni par a fi amatori de afaceri. Peste 1.700 de noi firme de tip SRL-D au fost înfiinţate în judeţ, ceea ce plasează Timişul în topul naţional, fiind depășit doar de Cluj și București.

Una dintre cele mai de succes iniţiative guvernamentale pentru sprijinirea tinerilor întreprinzători este oferirea posibilităţii de înfiinţare a societăţilor cu răspundere limitată debutant – SRL-D. Acest tip de firmă, destinat celor cu vârsta până la 35 de ani, oferă numeroase facilităţi deţinătorilor, printre care scutiri la plata taxelor de înmatriculare, facilităţi fiscale de scutire la plata diferitor contribuţii la buget pe o anumită perioadă de timp, credite garantate de stat, programe de susţinere a dezvoltării cu sume nerambursabile.

Se pare că acest model a prins la tineri, un număr de 27.218 astfel de firme fiind înfiinţate de la intrarea în vigoare a programului. Cele mai multe s-au înfiinţat în Bucureşti, cu 3.597, urmat de Cluj, 3.306 SRL-D-uri şi Timiş, cu 1.749 de SRL-D-uri, arată datele Oficiului Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie Timişoara.

sursa: tion.ro

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404