Timişenii, invitaţi la Festivalul Răchiei

festivalul-rachieiO nouă ediţie a Festivalului Răchiei îi aşteaptă pe timişeni, sâmbătă, în comuna Sânpetru Mare, unde cazanele cu ţuică bună de prună au pornit deja să clocotească în pregătirea sărbătorii.

„Senpeterska Rakijada”, o manifestare organizată de primăria din localitate împreună cu Uniunea Sârbilor din România, a fost fondată în 2011 şi s-a dovedit o idee tocmai bună pentru amatorii de serbări săteşti, cu mâncare la ceaun, grătare încinse şi pahare pline.

Muzica bună şi concursurile câmpeneşti vor face gulaşul, tocana de fasole şi fripturile să alunece mai bine pe gâtlej, stinse apoi cu un o cinzeacă de răchie.

Distracţia va începe la ora 15, iar producătorii de tărie curată de prună se pot înscrie în competiţia care va desemna cea mai bună licoare din festival, cu condiţia ca nimic altceva decât fructul amintit să nu se fi strecurat în reţeta rachiului prezentat în concurs.

Iubitorii de întreceri vor putea dovedi, după ce se vor fi îndestulat din bucatele gustoase şi-şi vor fi făcut curaj cu un păhărel de băutură, că se pricep la trasul funiei, aruncatul bolovanului sau, la alegere, alergatul în sac.

Muzica şi dansul vor face şi ele parte din programul Rakijadei. Ansamblurile „Plavi Delia” Sânpetru Mare, „Mureşul” din Igriş, „Stevan Mokranjac” din Kac (Serbia) „Kolo” din Arad şi „Milan Eghic” din Republika Srpska vor întreţine atmosfera, iar invitatul special al zilei va fi îndrăgitul Marinko Roakvic, prezent în concert extraordinar la sărbătoarea bănăţeană.

sursa: renasterea.ro

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404