Testările antidrog ale poliției fac ravagii printre șoferi și petrecăreți

test-anti-drog-politieÎn zilele de weekend, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând aproape 350 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi.

Printre metodele de acțiune au fost și cele ale testării consumului de droguri sau substanțe halucinogene și conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.

Victime ale aparatului Drager DrugTest 5000, au căzut doi șoferi din Timișoara,  care circulau pe strada Aleea Pădurea Verde. Poliţiştii au procedat la testarea şoferilor, doi bărbaţi de 29 şi 35 de ani, cu aparatul Drager DrugTest 5000, în ambele cazuri rezultatul fiind pozitiv pentru testul THC-Cannabis.

Tot la sfârșitul săptămânii trecute, poliţiştii din cadrul Secţiei 5 Timişoara, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate şi jandarmi au desfăşurat activităţi specifice în zona de desfăşurare a festivalului de muzică ”PLAY”.

În activităţile desfăşurate, poliţiştii au utilizat aparatul Drager DrugTest 5000, un aparat de măsură portabil pentru detecţia calitativă a drogurilor în salivă.

Au fost întocmite 10 dosare penale pentru comiterea infracţiunilor de deţinere de droguri, fără drept, în vederea consumului propriu şi conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.

În toate aceste situații au fost întocmite dosare penale.

sursa: redesteptarea.ro

Bookmark and Share

Comments are closed.

404