Sute de amenzi pe drumurile din Timis, in ultimele patru zile

rutiera-3-600x400-7Zeci de polițiști au ieșit pe străzi pentru a preveni și combate principalele cauze generatoare de accidente rutiere. Oamenii legii au aplicat sute de amenzi și au reținut aproape 100 de permise de conducere.

Polițiștii au aplicat peste 850 de amenzi dintre care aproape jumătate au fost pentru cei care au circulat cu viteză prea mare. În total, polițiștii au reținut 97 de permise de conducere.

„Astfel, au fost întocmite 13 dosare penale şi aplicate 860 de sancţiuni contravenţionale, 280 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 116 pentru neutilizarea centurii de siguranţă. Au fost sancţionaţi şi 101 pietoni care nu au respectat prevederile legale. Ca măsură complementară, au fost reţinute în vederea suspendării 97 de permise de conducere, 54 dintre acestea fiind pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor”, transmit oamenii legii.

De asemenea, polițiștii au reținut permisele de conducere și șoferilor care nu au acordat prioritate de trecere vehiculelor, nu au respectat regulile privind efectuarea manevrei de depăşire, limitele legale de viteză, semnificaţia culorii roşii a semaforului electric ori s-au s-au urcat beți la volan.. Totodată, au fost retrase 34 de certificate de înmatriculare.

sursa: tion.ro

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404