Suspendarea beneficiilor pentru pușcăriașii ”cărturari” a intrat în vigoare

puscariasi_e-crop-644x416Ordonanța de urgență prin care se suspendă până la 1 septembrie 2016 aplicarea prevederii referitoare la reducerea pedepselor în funcție de lucrările științifice scrise de deținuți a fost publicată în Monitorul Oficial.

Ordonanța a fost adoptată de Guvern miercuri. Vizat este articolul 96 al. 1 lit.f din Legea 254 din 2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal.

”Guvernul consideră că în acest moment s-a facut un abuz de drept prin folosirea in exces a acestei prevederi. Până la constituirea unui nou mecanism, vorbim de o suspendare a acestui articol.

Evoluția acestor lucrări scrise în închisoare a fost fantastică. În 2006, nu a fost scrisă nicio carte, iar anul trecut au fost făcute 337 de lucrări, toate sunt pretinse ca fiind lucrari cu caracter științific”, a susținut, la acea dată, Dan Suciu, purtător de cuvânt la Guvernului.

Pentru că această ordonanță a intrat în vigoare, fostul senator Cătălin Voicu nu va mai putea ieși din închisoare mai devreme. Voicu a scris șapte cărți care îi puteau aduce libertatea dacă această ordonanță nu ar fi fost publicată până vineri în Monitorul Oficial.

sursa: b1.ro

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404