SURPRIZA placuta pentru şoferii români în benzinării

pompa_benzina1_35002900Surpriză plăcută pentru şoferii români, obişnuiţi doar cu scumpirile de carburanţi: motorina şi benzina coboară iar sub 5 lei după revenirea pe minus a barilului de petrol. Totodată, Benzina şi motorina au ajuns la acelaşi preţ.

Revenirea pe scădere a bariului de petrol a dus din nou preţul carburanţilor sub pragul de 5 lei pe litru. Vestea este cât se poate de bună pentru şoferi în contextul în care lunile de vară sunt caracterizate printr-un consum ridicat de produse petroliere datorită perioadei de concedii.

Ceea ce este interesant este că motorina şi benzina, sortimentele standard, au ajuns la acelaşi preţ, după ce ani de zile motorina a fost semnificativ mai ieftină decât benzina.

Scăderea preţului carburanţilor a intervenit pe fondul evoluţiei barilului de petrol, care după o perioadă de redresare a revenit pe scădere. Petrolul a bifat anul trecut unul dintre cele mai surprinzătoare trasee din ultimul deceniu, prăbuşindu-se de la maximul de 115 dolari din vara lui 2014 sub pragul de 30 de dolari, cel mai mic înregistrat în ultimii 12 ani.

sursa: realitatea.net

 

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404