Strazi si subsoluri inundate, masini blocate in urma ploii; in Timisoara si in judet

subsoluriPloaia care s-a pornit luni noaptea a inundat deja mai multe locuri din Timișoara și din județul Timiș. Conform prefectului județului Timiș Mircea Băcală, pompierii (reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Banat – ISUB) sunt pe teren, la fel și angajații Autorității Naționale de Îmbunătățiri Funciare (ANIF) pentru a scoate apa din gospodării și din canale.

În unele zone, ploaia a căzut cu aproximativ 75 de litri pe metru pătrat într-o oră, iar județul Timiș se află sub avertizare hidrologică cod galben până la orele prânzului.

Conform reprezentanților Instituției Prefectului Timiș, s-au semnalat inundații, în principal la subsoluri, în zona fabricii de țigări, în zona Buziașului, în zona străzii Tigrului, Calea Șagului, în Timișoara.

La Sânmihaiu Român sunt străzi și curți inundate, iar acolo pompierii se duc să scoată apele din curți. În unele zone, a plouat cu 75 de litri pe metru pătrat pe oră. Cei de la ANIF au pus pompele în funcțiune pentru a deversa apa din canalele de preluare a apelor pluviale în râuri.

„Toate echipajele ISUB sunt pe teren, intervin, în așa fel încât cetățenii să nu aibă se suferit. Sunt probleme la subsoluri, în anumite centre comerciale, sunt inundate parterele, la fel și unele gospodării din județ”, spune prefectul de Timiș Mircea Băcală.

Pompierii acționează cu toate forțele disponibile, însă apa a pătruns până și în spitale. Sistemul de canalizare nu a făcut față ploilor torențiale și apa a inundat Spitalul de Copii „Louis Țurcanu”, Spitalul CFR și Spitalul Municipal.

De asemenea, pompierii au acționat și la Casa Tineretului, Inspectoratul Școlar, dar și în zona pasajelor din centrul Timișoarei – Piața 700 și Gheorghe Lazăr – acolo unde mai multe mașini au rămas blocate în apă.

Un număr de 60 de pompieri au fost chemați din timpul liber pentru a-i ajuta pe colegii aflați pe teren și care fac tot posibilul pentru ca apele să nu producă daune mai mari.

Circa 120 de telefoane au fost date doar din Timișoara, până la ora 11, pe numărul de urgență 112.

sursa: tion.ro

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404