Sistemul National de Prevenire si Combatere a Terorismului; exercitiu la Timisoara

mascati-politieTimp de 3 zile, trei zone din Timisoara vor fi luate cu asalt de luptatorii de la trupele speciale de interventie, de jandarmi, politisti, pompieri si ofiteri de informatii. Totul, in cadrul unui nou exercitiu de antrenament al structurilor din cadrul Sistemului National de Prevenire si Combatere a Terorismului.

Exercitiul TIBISIS16 a fost organizat pentru fortele de ordine sa isi verifice capacitatea de reatcie si interventie, in  situatii limita.

„Este un exercitiu de antrenament planificat, iar o parte din activitatile cuprinse in scenariu se vor desfasura in spatiul public, fara a afecta buna desfasurare a activitatilor institutionale sau cetatenesti si fara a impune restrictii majore de circulatie”, transmit reprezentantii Inspectoratului Judetean de Jandarmi Timis.

Prima parte a exercitiului se va desfasura marti, 4 octombrie, de la ora 16, in zona Palatului Dicasterial.

Miercuri, de la ora 10, fortele de ordine se muta in Piata Libertatii, iar joi, tot de la ora 10, exercitiul va avea loc la iesirea din Timisoara spre Giroc.

Reprezentantii Inspectoratului Judetean de Jandarmi le cer oamenilor ca, in cazul in care asista la oricare dintre aceste exercitii, sa isi pastreze calmul si sa urmeze indicatiile fortelor de ordine aflate in locul respectiv.

sursa: opiniatimisoarei.ro

Bookmark and Share

Comments are closed.

404