Sistemul informatic al cardului de sănătate este indisponibil

card-de-sanatate-gabriel-petrescuSistemul informatic al cardului naţional de asigurări de sănătate este indisponibil, luni, începând cu ora 10.00 din cauza unor “probleme tehnice de comunicaţie între unele componente ale sistemului”, a anunţat Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

“Astăzi, 10.10.2016, începând cu ora 10:00, sistemul informatic al cardului naţional de asigurări de sănătate este indisponibil datorită unor probleme tehnice de comunicaţie între unele componente ale sistemului. Până la anunţul remedierii problemelor apărute, confirmarea semnării prin cardul de sănătate a serviciilor medicale / prescrierii reţetelor / eliberării medicamentelor vor putea fi efectuate în modul offline”, se arată într-o informare postată, luni, pe site-ul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Instituţia mai anunţă că serviciile operate în acest interval vor trebui încărcate în PIAS în maxim 3 zile lucrătoare calculate de la ora zero a zilei următoare datei prestării serviciului, conform prevederilor legale în vigoare.

Nu este prima dată când sistemul informatic al cardului de sănătate nu funcţionează.

La începutul lunii august, sistemul a fost nefuncţional în urma unei pene de curent, probleme fiind atunci semnalate la nivelul Capitalei, dar şi în alte regiuni.

sursa: zf.ro

Bookmark and Share

Comments are closed.

404