Sirieni prinsi la Dumbravita, dupa ce au intrat ilegal in Romania prin sudul tarii

zeci-de-refugiati-prinsi-de-politistii-de-frontiera-la-granita-cu-serbia-2Călătorie întreruptă pentru nouă cetățeni sirieni, luni după-masă, la Dumbrăvița. Aceștia au fost opriți pe stradă, pentru un control, de polițiști, iar oamenii legii au aflat că persoanele trecuseră frontiera în România ilegal, din Bulgaria.

Grupul format din nouă persoane a fost oprit pentru control, pe stradă, în Dumbrăvița. Polițiștii i-au văzut pe sirieni și au decis să îi legitimeze. Nici unul dintre ei însă nu avea documente de identitate așa că toți au ajuns la Poliția Municipiului Timișoara pentru identificare.

„Astfel, poliţiştii au stabilit că cele 9 persoane, 6 bărbaţi şi trei femei cu vârste între 16 şi 45 de ani, din Siria, ar fi ajuns pe teritoriul României, în cursul nopţii, prin trecerea frauduloasă a frontierei cu Bulgaria. Poliţiştii au întocmit dosar sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Persoanele în cauză au fost introduse în Centrul Regional de Proceduri şi Cazare pentru Solicitanţii de Azil Timişoara”, transmit reprezentanții IPJ Timiș.

sursa: tion.ro

Bookmark and Share

Comments are closed.

404