Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de la Wuhan

halep-afpSimona Halep, aflată pe locul 5 WTA, s-a calificat, joi dimineaţă, în semifinalele turneului Premier 5 de la Wuhan, disputat pe hard şi dotat cu premii totale de 2.589.000 de dolari, după ce a învins-o, scor 6-4, 6-2, pe Madison Keys (SUA, 9 WTA) în sferturile de finală ale competiţiei.

Partida a durat o oră şi 16 minute şi a fost începută ezitant de Simona Halep, care i-a permis sportivei din Statele Unite să se desprindă la 2-0 şi 3-1, dar a patra favorită de la Wuhan nu a cedat şi a întors setul în favoarea sa. Halep a câştigat imediat pe serviciul adversarei şi a egalat, scor 3-3. Sportiva originară din Constanţa, care a împlinit marţi vârsta de 25 de ani, a mai făcut un break în game-ul nouă şi a închis apoi manşa în favoarea sa, cu 6-4.

Setul secund a fost la discreţia Simonei Halep, care nu şi-a pierdut deloc serviciul şi a reuşit să câştige de două ori pe serviciul advers, pentru a se impune cu 6-2. În schimb, Halep a avut, de-a lungul meciului, 7 şanse de break, dintre care a concretizat cinci. Două a fost şi numărul dublelor greşeli comise de jucătoarea română, care a avut un procentaj la primul serviciu de 65 la sută.

Simona Halep şi-a asigurat astfel un cec în valoare de 117,770 de dolari şi 350 de puncte WTA, iar în runda următoare va juca cu învingătoarea dintre Johanna Konta (13 WTA) şi Petra Kvitova (16 WTA).

sursa: zf.ro

Bookmark and Share

Comments are closed.

404