Sedinta de investire a noului Consiliu Judetean Timis, boicotata de PNL si UNPR

CJTZi importanta in Consiliul Judetean Timis unde ar fi trebuit sa aiba loc constituirea si validarea noului for rezultat dupa alegerile din 5 iunie. Momentul solemn insa s-a lovit de un blocaj.

De la ora 10.00, noii consilieri ar fi trebuit sa depuna juramantul si sa ii aleaga pe presedintele CJT, respectiv pe cei doi vicepresedinti. Dupa mai multe runde de negocieri al caror rezultat anuntat a fost, pe rand, crearea unei majoritati PSD – UNPR – ALDE si mai apoi PSD – PMP – ALDE, votul era cel mai asteptat moment al zilei.

Doar ca alesii PNL si doi ai UNPR nu s-au prezentat la prima sedinta a noului Consiliu Local. In lipsa cvorumului, CJT nu se poate constitui.

Nu avem cvorum pentru sedinta,  fapt pentru care nu se poate constitui Consiliul Judetean. Se pare ca va trebui sa ne mai revedem inca o data. Potrivit legii, nu poate fi considerat legal constituit decat daca sunt prezenti doua treimi. Voi convoca o a doua sedinta de validare a CJ Timis pentru duminica. Am sa incerc sa aduc la cunostinta celor care nu au fost prezenti, atat a zilei in care are loc a doua sedinta, cat si a orei. Tot duminica vom sarbatori ziua drapelului, la ora 10 va fi acest eveniment„, a spus prefectul Mircea Bacala.

Liberalii mai cugeta

Am avut alte sedinte interne. Normal da, ne vom prezenta la urmatoarea convocare, astazi ne-am mai concentrat, am facut o pauza de analize sa vedem ce vom face in etapa urmatoare. Pana duminica mai cugetam, vedem ce sanse mai avem. Nu e obligatoriu sa fim la prima convocare„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Dan Popa, co-presedintele PNL Timis.

PSD ameninta cu boicotul la sedinta de investitura la Consiliul Local Timisoara.

Am inteles de la domnul prefect ca ceasul e de vina (prefectul Mircea Bacala anuntase ca spera ca noua convocare de duminica sa fie „intr-un ceas mai bun” – n.r.). Glumesc. Noi am venit conform legii la convocare, dupa ce am  anuntat ca venim. Ne asteptam azi sa constituim CJT. Eu cred că asa e normal sa respecti anumiti pasi. Sigur sunt tactici pe care cei de la PNL le adopta. Este dreptul lor. Tin sa subliniez un lucru. Daca mai continua mult in forma aceasta s-ar putea sa se ajunga la un lant intreg care sa amane instalarea administratiilor locale in judet, pentru ca si noi putem sa adoptam aceleasi tactici de la PNL. De exemplu, putem sa facem acelasi lucru la CLT”, a precizat presedintele PSD Timis, Sorin Grindeanu.

sursa: opiniatimisoarei.ro

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

' 404