Se surpă canalele de termoficare! Dezafectarea lor ar evita producerea unor accidente

gropi-canal-de-termoficareFostele canale de termoficare, care asigurau distribuţia apei calde pentru încălzirea blocurilor şi pentru uzul menajer, de la centralele de cartier, au început să se surpe în tot mai multe zone din municipiu.

Construite în anii ’70 – ’80, pe măsură ce erau ridicate blo­curile din Lugoj, ca­na­le­le de termoficare au fost am­plasate în subteran, pe tra­seul străzilor nou ame­na­ja­te, fiind protejate doar de o placă de beton, peste care s-a pus asfaltul.

Angajaţii Me­ridian 22 au fost soli­ci­taţi săptămâna trecută în cartierul Micro 4 pe o cale de acces pentru maşini, lân­gă fântâna dintre blocuri, un­de s-a surpat o secţiune a ca­nalului, ce adăposteşte con­ductele care transportau până în anul 2000 apa caldă. Spărtura a avut o lăţime de un metru şi o adâncime de peste un metru.

“Noi am in­ter­venit pentru a reface te­ra­sa­mentul, care a cedat odată cu distrugerea plăcii din be­ton de dedesubt, ce aco­pe­rea canalul de termoficare. Am mai avut astfel de si­tuaţii, dar deocamdată nu am avut evenimente de a­cest tip pe străzile prin­ci­pa­le, intens circulate”, a ex­pli­cat inginerul Dan Florea, di­rec­torul tehnic al Meridian 22.

Numai anul trecut so­cie­ta­tea a remediat surpările de pe mai multe străzi din Cotu Mic (o porţiune de 20 de metri), Micro I (10 m) şi Sta­dion (10-12 m).

Pentru a e­vita posibilele situaţii în care ar putea fi răniţi oa­meni sau distruse maşini, se impune ca toate canalele de termoficare din cartiere să fie dezafectate.

sursa: redesteptarea.ro

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404