Scrisoare pentru un sens giratoriu în intersecția morții

centura-lugoj-tapiaAdministraţia lugojeană a trimis o scrisoare către Com­pania Naţională de Au­tostrăzi şi Drumuri Na­ţio­nale, prin care se solicită o re­sistematizare rutieră, prin amenajarea unui sens gi­ra­to­riu pe şoseaua de centură, la intersecţia cu dru­mul Ta­piei.

Principalul motiv in­vo­cat îl constituie nu­mărul mare de accidente produse în zonă.

“Centura este pe un drum european şi aparţine CNADNR-ului, iar noi nu putem interveni. Dacă era a municipalităţii rea­lizam de mult sensul gi­ra­toriu, care credem noi se i­m­pune la in­tersecţia cu dru­mul Tapiei. În scrisoarea care am tri­mi­s-o Companiei Naţionale de Drumuri am explicat că se produc foarte multe acci­den­te şi că  tre­bu­ie găsită o altă soluţie, cea mai bună fiind un sens gi­ra­toriu, care ar şi fluidiza mai bine tra­fi­cul. Noi sperăm că cei care se ocupă cu ad­mi­nis­trarea dru­murilor vor în­ţe­lege si­tua­ţia, iar sensul gi­ra­toriu va fi amenajat”, a spus Fran­cisc Boldea, pri­ma­rul Lu­gojului.

Su­pli­men­tar s-a cerut şi amenajarea unor treceri de pietoni, zona Tapiei fiind locul de muncă a peste 5000 de angajaţi care lucrează la fabricile si­tuate de-o parte şi de alta a şoselei de centură.

Ultimul eveniment tra­gic a avut loc la sfârșitul săptămânii tre­cu­te, când o femeie de ­a­pro­ximativ 40 de ani a fost lo­vi­tă mortal de un microbuz care circula în­spre Coștei. Femeia a fost pro­iec­tată câțiva metri pe șosea și a decedat înaintea so­sirii echipajelor de am­bu­lanță și poliție.

sursa: redesteptarea.ro

Bookmark and Share

Comments are closed.

' 404