Schimbare importanta la Spitalul Municipal din Timisoara

upu-urgente-spital-municipal-13-700x336Dupa mai bine de un an de in care s-a lucrat din greu, Spitalul Municipal din Timisoara se lauda cu una dintre cele mai moderne Unitati de Primiri Urgente din vestul tarii.

„Vor fi in acest spatiu util medical 15 paturi, cu posibilitatea de a pune suplimentar alte 8-10 paturi, daca este nevoie. Prima parte a devenit un tot functional, impreuna cu ceea ce se inaugureaza astazi. A fost practic jumatate din Urgenta ce am folosit pana acum, iar aceasta este a doua jumatate, care face, practic, legatura cu spitalul. UPU este cum se poate mai bine. Mai bine decat este acum, pe spatiul acesta, nu se putea construi. Dotari, aparatura, avem absolut tot ce este necesar sa primim toate tipurile de urgenta. Problema principala care devenise stringenta pentru noi a fost ca nu am avut spatiu. Acum, am trecut de la 40 de metri patrati si 8 locuri in total, dintre care doar 5 erau folosite, la un spatiu construit de peste 500 de metri patrati, cu un numar dublu de paturi”, a declarat seful Unitatii de Primiri Urgente a Spitalului Municipal, dr. Nicolae Bradescu.

In fiecare an, la Spitalul Municipal Timisoara ajung la Urgente aproape 30.000 de persoane. Iar pentru a putea face fata numarului mare de solicitari, reprezentantii spitalului au mai angajat 4 medici.

„Nu avem probleme cu personalul, am mai facut si angajari pentru Sectia de Urgente in ultimele 3 luni. In total, de la medici la personal auxiliar, avem 50 de oameni care lucreaza in Urgente”, a completat medicul Nicolae Bradescu.

Constructia cuprinde atat spatiile medicale, cat si unele auxiliare, care vor gazdui birouri, sali de asteptare, spatii de acces sau depozitare. Valoarea lucrarilor se ridica la aproximativ trei milioane de lei.

sursa: opiniatimisoarei.ro

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404