Scena teatrului lugojean, complet refăcută

teatruscenaLuni, scena Teatrului Municipal “Traian Grozăvescu” din Lugoj era aproape complet acoperită cu un strat de OSB, material lemnos cu proprietăți mecanice ridicate, care asigură rigiditatea podelei. O astfel de podire nu s-a mai făcut de la jumătatea anilor ‘70.

“Suntem în lucru cu scena. Am podit-o din nou, pentru că erau denivelări prea mari şi nu puteam să punem covorul peste scândura existentă. Am pus un strat de OSB, peste care vom aplica noul covor de scenă. Restul suprafeţei va fi acoperit cu mochetă . Sperăm ca în trei – patru zile, lucrările să fie gata. Până vineri, am promisiunea de la firma care se ocupă cu lucrările că va fi gata”, ne-a declarat Constantin Ilie, directorul Teatrului Municipal “Traian Grozăvescu”.

Spectacolul Teatrului Evreiesc de Stat de luni, 8 august (ora 19.00, piesa „ În vizită la dl Green” cu Virgil Ogășanu, Tudor Aron Istodor, regia: Erwin Șimșensohn) va fi primul spectacol jucat pe noua scenă.

Suprafaţa acoperită cu panouri OSB este de peste 200 mp. Dintre aceştia, suprafaţa scenei de 100mp va fi acoperită cu noul covor, iar restul, cu mochetă. În plus, s-au vopsit caloriferele şi s-au îmbrăcat stâlpii de susţinere cu lambriuri din plăci aglomerate.

“Este în lucru fundalul cu patru perechi de pantaloni şi patru sufite, care vor fi tot de culoare neagră. Sper să fie complet montate în luna septembrie, ca la festivalul internaţional de teatru din octombrie să fie gata. Urmează ca în luna septembrie să ne ocupăm de achiziţionarea pianului de concert pentru care am asiguraţi 150.000 de lei. Desigur, înainte de achiziţie, mă voi consulta înainte de aface achiziţia, cu pianişti profesionişti, pentru a găsi cea mai bună variantă calitate-preţ”, ne-a mai declarat ec. Constantin Ilie.

sursa: redesteptarea.ro

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404