Săptămână plină pentru poliţiştii rutieri

politie-amendaPoliţiştii rutieri au desfăşurat în perioada  26 – 29 septembri, activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Oamenii legii au întocmit 16 dosare penale şi au aplicat 750 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 359 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 95 pentru neutilizarea centurii de siguranţă.

Au fost reţinute 47 de permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, limitelor legale de viteză şi semnificaţiei luminii de culoare roşie a semaforului electric şi au fost retrase 43 de certificate de înmatriculare. Poliţiştii rutieri continuă acţiunile şi la sfârşitul acestei săptămâni.

sursa: redesteptarea.ro

Bookmark and Share

Comments are closed.

404