Rata somajului, in crestere nesemnificativa in Timis

someri-650x435Rata şomajului continuă să se menţină la un nivel foarte scăzut în Timiş. Ultimele date arată că doar 4.440 de persoane sunt oficial în căutarea unei slujbe, adică 1,29 procente din populaţia ocupată.

Judeţul Timiş se confruntă în continuare cu… lipsă de şomeri. Unul dintre indicatorii luaţi în considerare de firmele care doresc să realizeze investiţii noi este rata şomajului. Iar cel mai vestic judeţ din România nu stă bine la acest capitol.

Oficial, luna august s-a terminat cu o rată a şomajului de doar 1,29%, mult sub nivelul de 2% considerat a fi „sănătos”. Un număr de 4.440 de persoane, dintre care 2.242 sunt femei, este înregistrat oficial ca fiind în căutarea unui loc de muncă la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Nivelul şomerilor se menţine mai ridicat în rândul femeilor, cu 1,44%, faţă de 1,16% în rândul bărbaţilor.

Dintre cei fără loc de muncă 1.712 primeau sprijin financiar pentru şomaj, iar 2.728 de persoane depășiseră perioada de acordare a ajutorului de şomaj şi a altor forme de susţinere de la buget.

În luna precendentă, iulie 2016, rata şomajului era de 1,20% în Timiş.

sursa: tion.ro

Bookmark and Share

Comments are closed.

404