E rândul profesorilor să dea examene; aproape 1.000 de candidați ”se bat” pentru posturile de la catedră vacante

img_9836_1469000682Emoții sporite! De data aceasta în rândul profesorilor care vor ca din toamnă să ocupe un loc la catedră. Astăzi se desfășoară proba scrisă în cadrul concursului național de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învățământul preuniversitar de stat și particular. Concursul se organizează de inspectoratele şcolare iar coordonarea metodologică a concursului este asigurată de Ministerul Educaţiei Naționale şi Cercetării Ştiinţifice.

Concursul constă în probă practică sau inspecţie specială la clasă în profilul postului didactic solicitat şi probă scrisă, potrivit programelor specifice pentru concurs, aprobate prin ordin al ministrului educaţiei naționale şi cercetării ştiinţifice.

Candidații au susținut inspecţiile speciale la clasă și/sau probele practice/orale în profilul postului didactic solicitat în perioada 31 mai 2016-01 iulie 2016.

Proba scrisă a concursului se desfășoara în trei centre de concurs: Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară Timișoara, Colegiul Tehnic  “Henri Coanda” Timișoara și Colegiul Tehnic “Emanuil Ungureanu” Timișoara.

La concurs s-au înscris 916 candidați pentru 56 de discipline de concurs.

La Centrul Nr. 1 de la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară Timișoara sunt arondate 21 discipline de concurs la care s-au înscris 314 candidați.

La Centrul Nr. 2 de la Colegiul Tehnic  “Henri Coanda” Timișoara sunt sunt arondate 24 discipline de concurs la care s-au înscris 301 candidați.

La Centrul Nr. 3 de laColegiul Tehnic  “Emanuil Ungureanu” Timișoara sunt sunt arondate 11 discipline de concurs la care s-au înscris 301 candidați:

Proba scrisă se desfășoară în intervalul orar 10.00-14.00 iar rezultatele se afișează în data de 27 iulie 2016. Contestațiile se înregistrează la inspectoratele școlare în perioada 27 -28 iulie 2016, iar rezultatele finale, după contestații, se afișează în data de 3 august 2016.

sursa: sursadevest.ro

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404