Proteste de amploare ale transportatorilor

protest_2_85618100Transportatorii organizează astăzi, la nivel naţional, cele mai ample proteste faţă de creşterea preţurilor la asigurările auto RCA. Numai în Capitală, aproape cinci mii de camioane sunt aşteptate să blocheze Piaţa Victoriei.

Proteste vor fi organizate în peste 20 de oraşe din ţară, unde vor fi mobilizate în jur de 100 de mii de maşini.

Transportatorii reclamă faptul că tarifele RCA au crescut şi de cinci ori în ultimul an. Au cerut Guvernului să intervină pentru a îngheţa preţurile, fapt care s-a întâmplat ieri, pentru şase luni, prin ordonanţa de urgenţă adoptată de executiv şi publicată aseară pe site-ul Ministerului Finanţelor.

Documentul mai prevede, printre altele, că poliţa RCA se poate încheia pe perioadă între 1 şi 12 luni, iar plata primelor se poate face şi în rate. În plus, despăgubirile vor trebui plătite de asigurator în termen maxim de 40 de zile de la constatarea daunei, dacă există toate documentele necesare.

În urma deciziei Guvernului, COTAR-Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi, a decis să renunţe la protestul de astăzi. Cu toate acestea, alte organizaţii ale şoferilor vor fi reprezentate la mitingul de astăzi, unde se va cere inclusiv demisia presedintelui Autorităţii de Supraveghere Financiară, Mişu Negriţoiu. Acesta este considerat responsabil de creşterea semnificativă a tarifelor RCA în ultimul an.

sursa: realitatea.net

Bookmark and Share

Comments are closed.

404