Protest la Opera din Timișoara. Artiștii sustin ora de muzică

Protest-la-Opera-din-Timisoara-9-830x381 Pentru a-și manifesta nemulțumirea față de acest demers, cântăreții de la Opera Națională din Timișoara au jucat spectacolul Silvia purtând banderole albe la braț, duminică.

“Colectivul Operei Naționale Române Timișoara protestează împotriva eliminării orelor de muzică din programa școlară!”, acesta este mesajul care a fost afișat pe ecranul de pe scena Operei, înaintea spectacolului de duminică. De asemenea, artiștii au îndemnat spectatorii să semneze petițiile pentru menținerea orelor de muzică și latină în școli.

Aceasta nu este prima reacție a artiștilor timișoreni la propunerea eliminării orelor de muzică din programa școlară. Tonul l-au dat muzicienii de la Filarmonica Banatului, care au concertat purtând banderole albe la braț, vineri seara.

Ministerul Educației a propus eliminarea orei de Educație Muzicală săptămânală din programa elevilor de clasele a opta. Aceeași măsură ar urma să fie luată și pentru ora de Educație Plastică, care ar urma să dispară din programa elevilor de clasa a noua. De asemenea, reprezentanții ministerului de resort au propus și eliminarea Limbii Latine din programa școlară a elevilor de gimnaziu.

sursa: voceatimisului.ro

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404