Protest al Federaţiei Sanitas la Ministerul Muncii

sanitas_19353600Peste 200 de sindicaliști din Sănătate au demarat, marți, de la ora 11:00, acțiunea de pichetare a Ministerului Muncii, prima din ciclul denumită generic “O marți a Sanitas”.

“Este primul pichet din seria de acțiuni pe care Federația Sanitas le-a hotărât. Participă colegii din București, colegii din Argeș. Știți foarte bine că suntem nemulțumiți de acele două ordonanțe, care, în loc să creeze un echilibru și să rezolve inechitățile, au bulversat în totalitate sistemul de salarizare”, a declarat prim-vicepreședintele Sanitas, Marius Sepi.

Potrivit acestuia, reprezentații sindicaliștilor așteapă să fie invitați la discuții la Ministerul Muncii.

“Așteptăm să fim invitați. Dacă nu, nu! Săptămâna viitoare vom fi la Finanțe, în cealaltă săptămână vom fi la Ministerul Sănătății, după care vom picheta Parlamentul. În această perioadă suntem deschiși la orice fel de discuție care să rezolve punctual problemele colegilor noștri de la Sanitas”, a afirmat Marius Sepi.

Președintele Sanitas, Leonard Bărăscu, a anunțat săptămâna trecută că sindicaliștii Federației Sanitas vor intra în grevă generală în toate spitalele din țară în data de 31 octombrie, dacă nu se va ajunge la o soluție cu autoritățile pe Legea salarizării unitare.

Acesta a precizat că Sanitas și-a stabilit un calendar de măsuri și proteste premergătoare grevei din 31 octombrie. Conform acestui calendar, în fiecare zi de marți va fi organizată câte o acțiune denumită generic “O marți a Sanitas”.

“Începând de astăzi, Consiliul Național a hotărât să începem strângerea de semnături în întreaga țară pentru a putea declanșa conflictul de muncă. Astfel, pe 20 septembrie, vom picheta Ministerul Muncii cu peste 200 de oameni, pe 27 septembrie vom picheta Ministerul Finanțelor Publice tot cu 200 de oameni, iar pe 4 octombrie vom picheta Ministerul Sănătății cu peste 200 de oameni”, a spus Leonard Bărăscu.

Potrivit sursei citate, în data de 11 octombrie, membrii Sanitas vor picheta Parlamentul României în speranța că acolo vor găsi o rezolvare a problemelor care nu au putut fi soluționate de Guvern, respectiv de Ministerul Muncii, Ministerul Sănătății și Ministerul Finanțelor Publice.

sursa: romaniatv.net
Bookmark and Share

Comments are closed.

404