Prima şcoală de vară la Oxford pentru elevi români

oxfordO elevă din Timişoara se află printre cei 21 de liceeni selectaţi pentru a participa la şcoala de vară „Oxford for Romania“, prima şcoală de vară organizată la Oxford exclusiv pentru liceenii din România (28 august-4 septembrie). Participarea Ameliei Trifu, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional de Artă „Ion Vidu“ este facilitată de o bursă integrală oferită de Fundaţia Haţegan din Timişoara.

Iniţiativa „Oxford for Romania” aparţine unui grup de cercetători români, membri ai Universităţii Oxford. Dr Monica Enescu, Dr Ciprian Ploştinar şi Şandor Kruk (Drd) au dorit să ofere unui număr de 21 elevi de liceu cu potenţial academic şi mijloace materiale modeste şansa de a experimenta pentru o săptămână mediul universitar de la Oxford. Programul şcolii de vară „Oxford for Romania” va include cursuri multidisciplinare, seminarii, ateliere şi tutoriale “1 la 1” inspirate de modelul de predare folosit în mod tradiţional la Oxford.
Astfel, pe lângă cei trei cercetători care au iniţiat proiectul, vor fi implicaţi în această iniţiativă alţi 19 membri ai comunităţii româneşti, având roluri de lectori, responsabili logistică sau lideri de activităţi. Toţi cei implicaţi în organizarea acestei şcoli de vară îşi oferă cunoştinţele şi timpul în mod voluntar. Dincolo de cunoştinţele dobândite, obiectivul principal al şcolii de vară este acela de a-i ajuta pe cursanţi să-şi definească̆ perspectivele pentru viitor şi să cunoască specialişti cu un parcurs academic şi carieră profesională de excepţie.

Nu în ultimul rând, şcoala va servi ca bază pentru un program de mentorat la distanţă̆ menit să-i sprijine pe foştii cursanţi în deciziile educaţionale şi profesionale ulterioare. În completarea cursurilor, programul şcolii de vară conţine o selecţie de activităţi recreative şi de educaţie alternativă, menite să-i ajute pe cursanţi să experimenteze stilul de viaţă̆ al unui student la Oxford: vizite la colegii şi muzee, seri de film/teatru, activităţi sportive şi o excursie la Londra.

sursa: adevarul.ro

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404