Presupus atentat cu mașină-capcană la o bază rusă din Siria: Zeci de generali ruși ar fi fost uciși

atentat-granita-siria-turciaZeci de GENERALI RUSI ar fi fost UCISI in urma unui presupus ATENTAT cu MASINA CAPCANA care ar fi vizat o baza rusa in apropiere de orasul LATAKIA, in nord-vestul Siriei, a relatat miercuri publicatia israeliana The Jerusalem Post, citand surse din cadrul rebelilor sirieni.
Atentatul, despre care s-a aflat abia miercuri, a avut loc duminica dupa-amiaza si a fost comis, conform ziarului citat, de doua factiuni de opozitie – Ahrar al-Sham si miscarea Bayan. Potrivit biroului de presa al Ahrar al-Sham, cele doua factiuni, in coordonare cu jihadisti locali, care se infiltrasera pe teritoriul bazei militare ruse, au decis sa comita ATENTATUL dupa ce au observat o adunare de generali de rang inalt. Gruparea Ahrar al-Sham sustine ca zeci de GENERALI RUSI au fost ucisi si raniti in explozie.

Anuntul privind acest atac a fost amanat pana miercuri pentru a se asigura ca jihadistii implicati in atac s-au intors in siguranta in teritoriile controlate de opozitie, scrie The Jerusalem Post, citand surse din cadrul factiunilor amintite. Baza militara rusa care a fost tinta ATENTATULUI cu MASINA CAPCANA este considerata unul dintre cele mai importante centre militare ale fortelor rusesti de pe coasta mediteraneana a Siriei, fiind situat la aproximativ 15 km de LATAKIA.

Atentatul a fost anuntat cu putin timp inainte de intrarea in vigoare a armistitiului convenit intre Rusia si SUA, programat sa inceapa sambata. Moscova si Washingtonul au indicat deja ca incetarea ostilitatilor nu se extinde si asupra gruparii Statul Islamic (SI) si a Frontului Al-Nosra, dar dupa acest atac Rusia ar putea adauga pe aceasta lista si Ahrar al-Sham, scrie The Jerusalem Post. Ministerul rus al Apararii nu a facut deocamdata vreun comentariu cu privire la informatiile despre presupusul atentat.

sursa: agerpres.ro

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404