Pregatiri pentru posibile inundatii, in Timis

inundatiiLa Instituția Prefectului Timiș a fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, condus de prefectul Mircea Băcală. Conform estimărilor specialiștilor, viitura de pe cursurile de apă din Caraș-Severin va ajunge în zona Gătaia și, apoi Denta în cursul zilei de miercuri.

În urma emiterii avertizării hidrologice de cod roșu pe râul Bârzava, în intervalul 14 iunie, ora 20 – 15 iunie, ora 16, a fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în Timiș.

Au fost alertate comitetele locale pentru situații de urgență din zonă, unde se instituie permanență la primării. ISU Banat și Administrația Bazinală de Apă Banat au pregătit personal, motopompe, saci de nisip în caz de intervenție, iar prefectul Mircea Băcală a solicitat Inspectoratului Județean de Jandarmi, Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră să aibă personal pregătit în cazul în care este nevoie să ajute la intervenții.

Conform estimărilor Administrației Bazinale de Apă Banat, viitura cauzată, în special, de cantitățile masive de ape de pe cursurile venind din județul Caraș-Severin, la care se adaugă și ploile din ultimele zile, va ajunge în zona Gătaia și, apoi, Denta în cursul zilei de miercuri.

sursa: tion.ro

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404