Pompierii lugojeni şi-au sărbătorit ziua în Parcul “George Enescu”

ziua-pompierilor-lugojSalvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Lugoj au sărbătorit marţi, 13 septembrie, alături de invitaţi şi oficialităţi locale “Ziua Pompierilor Români”.

Semnificaţia acestei zile porneşte de la luptele duse pe Dealul Spirii în 13 septembrie 1848, când  Compania de Pompieri condusă de căpitanul Pavel Zăgănescu a luptat eroic în faţa a peste 5.000 de ieniceri turci.

Pompierii lugojeni au etalat tehnica modernă de intervenţie în Parcul “George Enescu”, iar la final au defilat  în faţa asistenţei.

Pe lângă comenduirea Detaşamentului de Pompieri au mai fost prezenţi preotul Traian Birăescu, Cristian Galescu – viceprimarul municipiului Lugoj, deputatul Sorin Stragea, Călin Dobra, fost vicepreşedinte CJT, lt. col Ion Teca – comandantul garnizoanei Lugoj, alături de reprezentanţii poliţiei şi jandarmeriei.

Singurii lugojeni interesaţi de manifestare au fost câteva clase de copii coordonate de învăţătoarele şi educatoarele lor, care au ascultat cu atenţie explicaţiile celor de pe maşinile de intervenţie apoi au luat cu asalt cabinele autospecialelor devenind pentru câteva clipe pompieri în toată regula.

sursa: redesteptarea.ro

Bookmark and Share

Comments are closed.

404