Un pompier, felicitat de ISU Banat

pompieriPlutonierul adjutant Ilie Gheorghe, comandant de echipaj la la ISU Banat, a fost felicitat, luni, de conducerea Inspectoratului, după ce acesta a salvat o fetiță de la înec, săptămâna trecută, când era timpul său liber.

‘Pasiunea pentru meseria nobilă de salvator, dar și spiritul civic de care dau dovadă pompierii, ori de câte ori au ocazia, l-au făcut pe plutonierul adjutant Ilie Gheorghe, comandant de echipaj și conducător auto din cadrul Detașamentului I de Pompieri Timișoara, să se afle, vineri seara, în mijlocul unei situații de urgență, chiar dacă nu se afla la serviciu. Pentru profesionalismul și modul exemplar în care a acționat, plutonierul adjutant Ilie Gheorghe a fost felicitat de conducerea ISU Timiș, fiind demn de mulțumiri în fața întregului personal al unității’, se arată într-un comunicat remis luni, AGERPRES, de către ISU Banat.

Vineri seara, Ilie Gheorghe se afla împreună cu soția și cu cei doi copii la un bazin de înot din Timișoara, când băiatul subofițerului a observat o fetiță care plutea la suprafața apei, iar imediat un cetățean care se afla în apă, a scos-o pe marginea bazinului.

‘Subofițerul, care are și pregătire de paramedic, s-a deplasat imediat lângă fetiță, pentru a evalua starea acesteia. Micuța nu respira și nu avea puls, fapt pentru care colegul nostru a început manevrele de resuscitare. După aproximativ 10 minute, a sosit și un medic, client al piscinei, care a continuat manevrele salvatoare de viață, până la sosirea echipajului SAJ Timiș’, arată sursa citată.

Fetița a fost resuscitată cu succes, ulterior fiind internată la secția de terapie intensivă a Spitalului de Copii ‘Louis Țurcanu’ din Timișoara.

Subofițerul Ilie Gheorghe a continuat să se intereseze de starea micuței și a doua zi a mers la spital, unde a găsit-o jucându-se în salon, spre bucuria sa.

sursa: agerpres.ro

Tags: radio Lugoj, stiri Lugoj, nova fm Lugoj, live nova fm, radio nova fm, muzica, hituri, muzica noua, videoclipuri, info, asculta

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404