Polițiștii timișeni au dat peste 900 de sancțiuni pentru șoferi și pietoni în doar patru zile

sanctiuni-politieTimp de patru zile, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 900 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi, 302 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză.

Au fost reţinute 137 de permise de conducere.

 În perioada 8 – 11 februarie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul îndeplinirii priorităţii naţionale în domeniul siguranţei rutiere, privind combaterea sistematică a cauzelor generatoare de accidente.

Astfel, au fost întocmite nouă dosare penale şi aplicate 918 sancţiuni contravenţionale, 302 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 78 pentru neutilizarea centurii de siguranţă.

Au fost sancționați și 78 de pietoni care nu au respectat prevederile legale.

Ca măsură complementară, au fost reţinute în vederea suspendării 137 de permise de conducere, 68 dintre acestea fiind pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor.

Au fost reținute și permisele de conducere ale șoferilor care nu au acordat prioritate de trecere vehiculelor, nu au respectat regulile privind efectuarea manevrei de depăşire, limitele legale de viteză, semnificaţia luminii de culoare roşie a semaforului electric, sau au condus sub influenţa băuturilor alcoolice.

De asemenea, au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.

În zilele de weekend poliţiştii rutieri continuă acţiunile.

sursa: redesteptarea.ro

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404