Pistolul Carpați iese la pensie. Polițiștii vor fi primi arme Glock

pistol-glock-g18c-cyma-cm030-negru~8262783Cunoscutele pistoale româneşti Carpaţi, care de aproape jumătate de secol fac parte din dotarea standard a poliţiştilor români, ies, în sfârşit, la pensie. Primul pas a fost făcut la Bucureşti, la Brigada Poliţiei Rutiere. Agenţii au înlocuit arma de fabricaţie românească, cu una modernă, de tip Glock.

Poliţiştii spun că schimbarea este foarte importantă în lupta cu infractorii. Cu noua armă, viteza de reacţie va fi mai mare. Poliţiştii nu vor mai avea grija cartuşelor din încărcător; pistolul Glock are 17, fata de numai 7 cât avea bătrânul Carpati.

Primele pistoale Carpaţi au ajuns in dotarea  poliţiştilor ramâni în 1974. Arma este de fabricaţie românească şi a fost făcută la Cugir. Sindicatele poliţiştilor au cerut ca aceste pistoale să fie schimbate pentru că sunt depăşite şi au devenit o vulnerabilitatea, aşa că, Poliţia Română a primit primele pistoale Glock.

Arma este foarte apreciată în toate ţările. Se presupune că peste 100 de state au în dotare o astfel de armă. Trecerea de la poziţia de marş la poziţia de foc se face extraordinar de repede, în copâmparaţie cu pistolul Carpaţi, model 1974, calibru 7,65, ce are un sistem clasic; o piedică de siguranta, care măreşte timpul de acţiune”, spune comisar-şef Gabriel Rogojan, Direcţia Logistică a Poliţiei Capitalei.

Pistolul Glock este fabricat în Austria, încă din 1982. A fost vândut în peste cinci milioane de exemplare.

Pistoalele Glock au o cadenţă de aproximativ 40 de lovitori pe minut, aproape dublă faţă de cele Carpaţi”, mai spune comisarul-şef Gabriel Rogojan.

Deocamdată noile arme au ajuns doar la poliţiştii de la Brigada Rutieră din Bucureşti.

sursa: digi24.ro

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404