Peste 200 de lugojeni cu datorii mai mari de 1500 de lei în vizorul ANAF

anaf-lugojSituația cu toate persoanele fizice ale căror obligații fiscale restante către stat depășesc suma de 100 de lei a fost publicată astăzi pe site-ul ANAF, printr-un ordin dat de conducerea acestei instituții, apărut în Monitorul Oficial, în luna februarie a acestui an, și vine cu o întârziere de aproape două săptămâni față de termenul anunțat inițial.

Pe această “listă a rușinii” se află 187.230 de români care au datorii la fisc de peste 1.500 de lei fiecare, din care 208 sunt lugojeni și câte trei din satul Măguri și Tapia, ambele aparținătoare de municipiul de pe Timiș.

În tabelul dat publicități de ANAF apare numele şi prenumele datornicului, restanţa exactă şi localitatea domiciliului fiscal.

Cei peste 200 de lugojeni au rămas în urmă cu plata la bugetul de stat, bugetul de asigurărilor sociale de stat, bugetul asigurărilor pentru șomaj și bugetul fondului național unic de asigurări sociale.

Cea mai mare sumă datorată pe care trebuie să o achite o lugojeancă este de 124.209 lei, iar cea mai mică este de 1.500 de lei, restantă de doar patru cetățeni ai urbei, ambele valori la bugetul de stat.

De remarcat este faptul că un lugojean are o datorie de doar 7 lei ce reprezintă obligații fiscale principale la bugetul de stat, fiind cea mai mică sumă restantă la acest tip de obligații, însă la această valoare se adaugă obligații fiscale accesorii la bugetul de stat de peste 200 de lei și peste 1.300 de lei restanțe la bugetul fondului național unic de asigurări sociale.

Totalul obligaţiilor fiscale restante a celor peste 180.000 de români este de 3,4 miliarde lei, rezultate inclusiv din activităţi economice independente sau profesii libere.

sursa: redesteptarea.ro

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

' 404