Peste 1300 de lugojeni pot avea probleme cu maşinile inmatriculate in Bulgaria

masini-inmatriculate-bulgaria-trafic-lugojLugojenii care deţin au­to­tu­risme înmatriculate în Bul­ga­ria vor scoate din bu­zu­na­re sute de euro pentru a-şi achita asigurările obligatorii. Parlamentul din ţara vecină a decis anularea automată a înmatriculării maşinilor care nu au RCA.

Cei peste 1.300 de pro­prie­tari din Lugoj şi lo­ca­li­tă­ţile limitrofe care deţin au­t­oturisme înmatriculate în Bulgaria vor putea parca ma­şinile pentru mult timp sau definitiv din cauza unui proiect de lege promulgat de Parlamentul Bulgar, care a decis anularea automată a în­matriculării autoturis­me­lor din ţările vecine ce nu au Asigurare de Răspundere Ci­vilă Auto.

Structurile de Po­liţie Rutieră din România vor colabora cu omologii lor bulgari pentru a crea o ba­ză de date cu aceste ma­şini fără drept de circulaţie.

Proprietarii români spun că legea e aberantă în primul rând la noi, apoi la ei în Bul­garia.

“Toţi suntem cetă­ţeni europeni de aproape ze­ce ani, dar taxele de în­ma­tri­culare din România scot bani frumoşi din buzunarele noastre, cu toate că şi Uniu­nea Europeană a socotit-o i­le­gală. Eu sunt nevoit să dau banii jos, iar statul îmi restituie suma după un proces civil şi pe o perioadă de cinci ani. E un drept al meu şi o necesitate să am maşină, dar nu să mă tragă în piept statul unde trăiesc şi plătesc taxe peste taxe, de aceea am preferat să  înscriu maşina  în Bulgaria. “, ne-a de­clarat Cornel C. pro­prie­ta­rul unui Audi “bulgăresc”.

Asigurarea de Răspundere Ci­vilă Auto costă în Bul­ga­ria între 75 și 400 de euro pe an în funcție de capacitatea ci­lindrică a motorului, a o­ra­șului înmatriculării, a vâr­stei și a numărului de a­c­ci­dente provocate de pro­prie­ta­rul mașinii.

Asigurarea poate ajunge şi la 1.000 de euro pentru un autoturism în cazul unor cetăţeni bul­gari care au înmatriculate pe numele lor mai multe ma­şini, care circulă în spe­cial pe teritoriul României sau Republicii Moldova.

sursa: redesteptarea.ro

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404