Pericol de atentat terorist la meciul României cu Franţa, de la Euro

ffeefef-465x215Meciul de deschidere de la Campionatul European de Fotbal 2016 dintre România şi Franţa de pe 10 iunie, dar şi finala competiţiei, de pe 10 iulie, care se vor desfăşura pe Stade de France, ar putea fi vizate de terorişti islamişti, a anunţat Biroul poliţiei criminale federale germane, potrivit ziarului Bild, citat joi de DPA şi preluat de Agerpres.

Potrivit Bundeskriminalamt (BKA), ameninţarea ar fi valabilă nu numai pentru acest meci, ci pentru întregul campionat european, potrivit unui raport care a ajuns la ziarul Bild.

“Ţinte simbolice şi uşoare care se bucură de multă atenţie din partea media şi care, în consecinţă, s-ar putea solda cu un număr mare de victime” sunt cele mai expuse, se menţionează în raport, care adaugă că membrii echipelor de fotbal din aşa-numitele “naţiuni cruciate” ar putea fi vizaţi.

“În special din cauza trecutului colonial francez în Africa de Nord, implicării sale militare în Mali şi susţinerii luptei împotriva aşa-numitului Stat Islamic în Irak şi Siria, Franţa este mereu în vizorul atacatorilor islamişti”, notează raportul BKA.

Măsurile de securitate franceze au fost intensificate în lunile care au urmat după atacurile de la Paris din noiembrie care s-au soldat cu 130 de morţi şi oficiali francezi, dar şi din cadrul UEFA au încercat să atenueze îngrijorarea privind producerea unor evenimente violente în timpul Euro 2016.

sursa: capital.ro

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404