Pericol de accident pe autostrada Lugoj-Timisoara: zeci de balize antiorbire, luate de vant

balize-lipsa-autostrada-lugoj-timisoara-4Şoferii care au circulat în ultimele zile ale săptămânii trecute pe autostrada Lugoj – Timişoara au observat că zeci de balize antiorbire, dintre cele două sensuri de mers au dispărut de-a dreptul. Conducătorii auto au raportat la poliţie că balizele, fiind slab montate, au fost luate de vânt, fiind recuperate apoi de pe marginea autostrăzii.

Balizele pot produce accidente grave

Mai multi şoferi au sunat la numărul de urgenţă 112, de frică să nu se trezească cu balizele în parbriz, fapt ce ar putea duce la accidente rutiere grave.

„Cele mai mari probleme au fost înregistrate între intrarea pe A1 de la Traian Vuia şi nodul rutier cu A6, de unde au şi venit cele mai multe apeluri la 112. Din fericire, nu au fost cauzate eveniemnte rutiere din cauza balizelor”, a declarat pentru Cetăţeanul cms. Şef. Tudur Teodor de la Poliţia Autostrăzi.

Poliţiştii au luat legătura cu cei de la întreţinerea drumurilor, iar muncitorii le-au adunat de pe şosea.

„În perioada 13 – 17 februarie, pe tronsonul A1 Timişoara-Lugoj au fost smulse în jur de 900 de balize antiorbire. Menţionăm că sectorul de la km 441+210 la 494+236 este în garanţie, costurile de remediere urmând să fie suportate de către Antreprenorul General Tirrena Scavi Italia, Sucursala Cluj”, se arată într-un răspuns al DRDP Timişoara.

Firma care a furnizat balizele antiorbire spune că nu ştiu despre situaţia creată. „Nu am informaţii despre caz, domnul director este ocupat, puteţi lăsa un email sau un număr şi puteţi stabili o întâlnire cu dânsul”, a declarat un reprezentant al firmei Semnalizare Rutieră Girod.

sursa: cetateanul.ro

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404