Perchezitii DNA la unul dintre cei mai importanti oameni de afaceri din Timisoara!

mascati-jandarmi-2-646x336Actiune a procurorilor DNA Timisoara, insotiti de mascatii de la Jandarmi, inspectori ANAF si ofiteri de la Antifrauda, in aceasta dimineata. Sase perchezitii au loc la adrese din Timis, iar anchetatorii vorbesc de un prejudiciu de 3 milioane de euro. Descinderile se desfasoara concomitent in Timisoara si in comunele Sanandrei si Iecea Mare.

Printre cei vizati de perchezitii se numara si un cunoscut om de afaceri ce activeaza in domeniul Agriculturii, fiind un important jucator pe piata cerealelor din Banat, Cristian Popa.

Faimoasa Metoda Factura a fost imbunatatita: a trecut frontiera!

Potrivit unor surse din ancheta, prejudiciul creat statului este rezultatul actiunii unui grup infractional organizat care practica evaziunea fiscala.

Celebra Metoda Factura a suferit schimbari majore, sustin anchetatorii. Ofiterii Antifrauda vor verifica mai multe documente despre care cred ca au fost falsificate. Este vorba de facturi care ar fi fost emise pe numele unor firme fantoma care au ca interpusi, de asta data, cetateni din Serbia.

Ancheta in acest dosar a fost inceputa in urma cu 4 ani dar a fost deosebit de dificila din cauza intrarii in circuitul evazionist a unor societati comerciale din tara vecina. Surse din randul anchetatorilor spun ca schema afacerii era simpla. Se achizitionau cereale de la persoame fizice, erau emise facturi de la firme fantoma, apoi se solicita returnarea de TVA dupa care firma era bagata in insolventa sau actiunile erau cesionate unor cetateni sarbi.

Procurorii anticoruptie au ridicat mai multe documente iar 5 persoane au fost duse la audieri. Ei vorbesc de evaziune fiscala si constituire de grup infractional organizat.

sursa: opiniatimisoarei.ro

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404