Pe autostrada Lugoj – Deva ar putea fi deschisi circulatiei peste 60 de kilometri in acest an

autostrada-timisoara-lugoj-1-600x400-7Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, spune că pe autostrada Lugoj – Deva se va lucra şi în 2016. Din păcate, nu vor fi deschişi decât 63 de kilometri până la finalul anului, a mai declarat acesta.

Dacă în Banat nu vom avea parte de prea mulţi kilometri noi de autostradă, la nivel naţional ar putea fi daţi în circulaţie, în total, 95 de kilometri de drum rapid, a declarat ministrul Transporturilor, Dan Costescu, într-un interviu la Radio România Actualităţi.

În acest moment, în lucru sunt 300 de kilometri de autostradă, iar 2016 ar putea fi deschisă circulaţia pe 95 de kilometri, pe şase tronsoane. Conform ministrului, cel mai important proiect rămâne autostrada Lugoj – Deva, iar aici, până la finalul anului, ar putea fi deschişi circulaţiei rutiere 63 de kilometri.

„Se va lucra pe Lugoj-Deva. Acolo vom avea rezultate bune, pentru că sunt practic nişte şantiere unde proiectul este matur, unde se poate face absorbţie. Pe tronsonul II vom avea posibil de finalizat în jur de 15 kilometri. Pe tronsoanele III şi IV, 21 şi, respectiv, 27 de kilometri, pe tronsonul IV sunt acele probleme pe care le ştim cu toţi, cu peştera de lilieci, cu stâlpul de la Electrica şi cu halda care dă o oarecare instabilitate, dar cu o organizare bună şi cu o soluţie tehnică eficientă s-ar putea suporta aceste probleme şi putem să avem cei 21 de kilometri daţi în funcţiune până la sfârşitul anului”, a declarat Dan Costescu.

Rămâne de văzut dacă până la finalul anului se vor termina și cei 21 de kilometri de pe tronsonul IV, pe lângă cei 63 de kilometri promiși de ministrul Transporturilor.

sursa: tion.ro

Tags: radio Lugoj, stiri Lugoj, nova fm Lugoj, live nova fm, radio nova fm, muzica, hituri, muzica noua, videoclipuri, info, asculta

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404