Participarea unui ciclist paralimpic, în premieră la Cupa Max Ausnit

Teodor-MaticanPentru prima dată, un ciclist paralimpic va participa la Cupa Max Ausnit, programată sâmbătă, 23 iulie.

Este vorba despre Teodor Matican, din Craiova. Acesta a mai participat la concursuri paralimpice organizate de Uniunea Ciclistă Internațională în Serbia, Slovacia și Germania, dar și la Jocurile paralimpice .

Craioveanul va participa la cursă având de parcurs un traseu mai scurt, de 42km, conform reglementărilor UCI și va folosi o tricicletă de construcție specială.

În ciuda handicapului său, Teodor Matican este de fapt un polisportiv care practică, pe lângă ciclism, înotul, atletismul și sporturile de iarnă, fiind nelipsit de la ”Sărbătorile Zăpezii” organizate la Rânca.

A fost unul dintre cei mai buni sportivi la Jocurile naționale ”Special Olympics” organizate la Craiova, în 2014.

Anul acesta, organizatorii Cupei Max Ausnit au mărit limita de timp pentru parcurgerea traseului la șase ore, însă rutierii experimentați, de top, îl vor termina cu siguranță mult sub trei ore. Traseul integral este de 118 km, cu diferențe de nivel de 1.000 metri.

Caravana ciclistă va ajunge în centrul orașului Lugoj în jurul orei 10, plecarea fiind din A&O Truck Stop de pe Centura ocolitoare a orașului. Participă peste 300 de rutieri din România, SUA, Italia, Austria, Ungaria, Serbia și Camerun.

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404