Operatiune fulger; perchezitii la frontiera Moravita

perchezitii-moravita-700x336La mai bine de 5 ani de la faimoasele scene petrecute in frontiera de vest a tarii cand peste o suta de vamesi si politisti au fost luati pe sus, la propriu, cu elicopterul, in cea mai ampla operatiune anticoruptie de pana atunci, iata ca o noua actiune de amploare a fost pusa la cale de ofiterii DGA si procurorii DIICOT Timisoara, in aceasta dimineata.

Au loc perchezitii atat in Punctul de Trecere Frontiera Moravita, cat si in locuintele mai multor politisti de frontiera si contrabandisti de tigari, la Timisoara, in Deta, Moravita Jebel si la adrese din Caras Severin si Hunedoara.

Sunt vizati peste 20 de politisti de frontiera si 30 de traficanti.

Descinderile au inceput imediat dupa ce la Moravita s-a facut schimbul de tura, iar vama a fost blocata. Cozi de masini s-au format in ambele sensuri, atat pe iesirea din tara, cat si pe intrare.

Pentru a doua oara in 5 ani, ofiterii anticoruptie vor demonstra ca la vama  Stamora Moravita din Timis, politistii de frontiera iau spaga in mod organizat, intr-un amplu dosar instrumentat de ofiterii DGA si procurorii DIICOT Timisoara.

Ofiterii anticoruptie si jandarmii de Brigada Speciala de Interventie au blocat pur si simplu vama in aceasta dimineata, i-au scos din gherete pe politistii suspectati ca au luat mita si i-au perchezitionat.

In paralel, in Timisoara, Deta, Moravita, Jebel, dar si in judetele Caras-Severin si Hunedoara au loc descinderi la locuintele celor implicati in acest dosar.

Este vorba de nu mai putin de 41 de perchezitii la persoane suspectate de savarsirea infractiunilor de dare de mita, luare de mita, constituire de grup infractional organizat, contrabanda si complicitate la contrabanda.

Grupul din care faceau parte politisti de frontiera si contrabandisti de tigari a fost monitorizat timp de aproape 2 ani, existand zeci de ore de inregistrari ambientale, facute in punctul de trecere a frontierei de la granita cu Serbia. Oamenii legii au fost filmati in timp ce imparteau banii obtinuti de la contrabandisti.

Practic, ancheta in acest caz a inceput in timp ce pe rolul instantelor erau inca in desfasurare procesele politistilor de frontiera si vamesilor de la Moravita ridicati in 2011.

Surse din randul anchetatorilor vorbesc, in acest nou dosar, de spagi incasate tot printr-o schema piramidala din care faceau parte agenti ai Politiei de Frontiera din Moravita, dar si ofiteri, printre care seful de punct si cativa sefi de tura.

Potrivit anchetatorilor, tarifele percepute de oamenii legii de la contrabandistii de tigari erau de la 1 dolar, cativa lei sau dinari, si pana la 100 de euro. Practic se mergea pe principiul: „Decat nimic intr-o zi, buni sunt si cativa lei„.

Din randul traficantilor de tigari vizati de actiunea din acesta dimineata fac parte si cativa contrabandisti celebri, cu vechi state de plata in afacerile cu tigari aduse din Serbia pe piata din Romania.

Printre cei care vor ajunge la audieri la sediul DIICOT Timisoara se numara seful de punct si mai multi sefi de tura de la Moravita.

sursa: opiniatimisoarei.ro

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404