Numărul şomerilor în Lugoj a scăzut considerabil

muncitori-autoliv-lugoj-620x400Municipiul Lugoj şi-a redus în ultimele luni şomajul cu mai mult de 50 de procente.

Numărul de şomeri a început să scadă foarte mult în ultimii ani, odată cu dezvoltarea platformei industriale de pe drumul Tapiei.

Dacă în 2009, în municipiu erau înregistrate aproximativ 3000 de dosare, în prima parte a anului trecut şomajul era de doar 2%, iar în toamna lui 2015, numărul dosarelor a ajuns undeva între 500 şi 600 (mai puţin de 2%).

Odată cu demararea, spre sfârşitul lui 2015, a proiectului logistic la ieşirea din Lugoj, vis-a-vis de fostul Liceu Agricol, rata şomajului în Lugoj la începutul noului an a scăzut la jumătate faţă de 2015.

“Lugojul are un şomaj foarte scăzut. În momentul de faţă avem undeva la 1%. Oamenii au de lucru, sunt multe obiective economice şi altele sunt pe cale să se deschidă”, a precizat Francisc Boldea, primarul Lugojului.

Centrul logistic aflat în construcţie lângă Coştei va încadra peste 100 de oameni, alte câteva sute urmând să fie angajaţi la încă un mare retailer, care va deschide magazin pe strada Timişoarei, lângă unitatea militară de artilerie, dar şi la centrul comercial care va lua locul fostei intreprinderi IURT.

Chiar dacă problema locurilor de muncă în Lugoj a fost rezolvată, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre nivelul veniturilor angajaţilor, care în mare parte sunt remuneraţi cu un salar minim pe economie.

sursa: redesteptarea.ro

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404